Radius Fuel Solutions

Wij zijn nu Radius Fuel Solutions

Naar de nieuwe website
Verder browsen

Waarom een tankkaart?


Warum Tankkarten nutzen

Waarom een tankkaart gebruiken

Voor bedrijven met werknemers onderweg, zijn tankkaarten de best beschikbare optie. Ze zijn veiliger dan cash, voor zowel de bedrijven als voor de individuele chauffeurs, en efficiënter dan creditcards.

Ze bieden uw bedrijf ook waardevolle besparingen door middel van gedetailleerde rapporten over brandstofkosten en -verbruik. Bedrijven kunnen deze informatie daarna gebruiken om de inefficiënte gebieden binnen hun wagenpark te bepalen. Naast het verbeteren van de brandstofefficiëntie, verbeteren tankkaarten ook de efficiëntie van de administratieve kant van het runnen van een wagenpark.


Bespaar tijd en geld

Sparen Sie Zeit und Geld

Bij tankkaarten worden alle transacties geregistreerd. Zo kan de gebruikte hoeveelheid brandstof worden opgevolgd, wat de eerste stap is naar het reduceren van uitgaven en het zoeken naar besparingen. Eens de inefficiënties zijn gevonden, kan men maatregelen treffen om ze op te lossen. Het rapport kan bijvoorbeeld aanduiden dat een bepaalde chauffeur aanzienlijk meer brandstof verbruikt dan anderen. Verder onderzoek kan uitwijzen dat dit te wijten is aan een inefficiënte rijstijl, waarbij een rijopleiding kan worden georganiseerd. Ook administratie wordt veel eenvoudiger en nauwkeuriger wanneer u tankkaarten gebruikt. Het terugbetalen van brandstofkosten aan chauffeurs behoort tot het verleden en het terugvorderen van btw wordt eenvoudiger wanneer u geen honderden betaalbewijzen moet klasseren. Kortom, tankkaarten besparen u veel geld en tijd.

Veiligheidsvoordelen

Erhöhte Sicherheit

Omdat alle transacties worden geregistreerd en toegankelijk zijn voor onderzoek, wordt het risico op fraude tot een minimum herleid. Zo kan u ongewone of verdachte transacties opsporen en de gepaste actie ondernemen.

Om misbruik te verhinderen, kunnen bedrijven hun tankkaarten linken aan nummerplaten. Dit zorgt ervoor dat bedrijfstankkaarten alleen gebruikt kunnen worden om brandstof te kopen voor bedrijfsvoertuigen. Het alternatief voor tankkaarten, cash, kan een bedrijf blootstellen aan misbruik door zijn eigen chauffeurs, aangezien het gemakkelijk is om te claimen voor brandstof die nooit werd gekocht. Tankkaarten zijn ook veiliger voor de chauffeurs zelf. Veel cash geld op zak hebben kan van chauffeurs immers een doelwit voor criminelen maken.

Indien een tankkaart ooit verloren raakt of gestolen wordt, is ze goedkoop en gemakkelijk te vervangen. Cash is moeilijker te vervangen. En dankzij Velocity kunnen tankkaarten onmiddellijk geblokkeerd worden, zodat wanneer een kaart zoek raakt, ze niet kan gebruikt worden om aankopen te doen.